.


.

LÄR DIG ATT BRYGGA ÖL
Följ med på våra populära bryggerikurser

.
.

Vad vill du och dina vänner uppleva? Kontakta oss idag på 0705-222782  eller klicka här så kontaktar vi er 

Lär dig brygga öl

Att brygga riktigt gott öl hemma är faktiskt inte alls svårt. Det klarar vem som helst i vilket kök som helst. Använder du bra råvaror, dvs riktig malt, humle, jäst och vatten ska resultatet inte behöva bli annat än succé. Tillsammans genomförs en bryggning och du lär dig grunderna så att du efteråt, på egen hand, kan gå raka vägen hem och brygga ett utomordentligt gott öl. Vi går igenom olika råvarors betydelse samt hur de påverkar smaken. Du kommer få med dig ett kompendium hem med det viktigaste att tänka på vid ölbryggning, tips & trix samt ett antal färdiga recept. Dessutom får du tillgång till värdefull ölbryggningskonsultation!

Kom till oss och lär dig brygga så får du det rätt från början och slipper därmed riskera att bli missnöjd med de första brygderna som du investerat både tid och pengar i.

Upplevelsen är kul även om du inte kommer brygga egen öl utan endast vill ha goda kunskaper i hur processen från korn till flaska ser ut och varför olika öl smakar som de gör.

Lokalen ligger på Kungshöjd (ingenjörsgatan 3). Alternativt tar vi med oss all utrustning och kommer till er och brygger där ni befinner er. Det enda som krävs är rinnande vatten och ström.

Kommande ölbryggningar

Följande tillfällen kan du som enskild person eller mindre grupp boka in dig på.
Frågor & anmälan via formuläret till höger. Anmälan är godkänd när betalning eller presentkortsnummer är oss tillhanda. För grupper på minimum 6 personer kan egna datum bokas.

För tillfället är grupperna i de öppna kurserna max 7 personer.


2021
Måndag 12 April 18:00-21:00
Söndag 9 Maj 10:00-13:30 
Söndag 6 Juni 14:00-17:30 
Söndag 4 Juli 10:00-13:30 
Söndag 8 Augusti 10:00-13:30 

Nya datum uppdateras kontinuerligt (oftast) två månader innan och anslås på denna sida omedelbart då de är bestämda . Om inget annat anges finns det platser kvar.

Ölbryggningskurs Malmö, Jönköping, Växjö, Borås, Kristianstad, ETC..

Vi kan hålla i bryggkurser i hela södra Sverige! Samla ihop ett gäng så kör vi en bryggkurs i er lokal.
Utanför Göteborg tar vi milersättning med 20kr/ mil.

SRP1 - Reportage från vår ölbryggningskurs

Lyssna på reportaget om vår ölbryggningskurs som
sändes i programmet Meny i P1.

 

 

Till vänster ser ni Jonas Nyberg intervjuas av reportern.

Vad tyckte du om ölbryggningen?

 • Hanna • 22 september 2020 06:51:37
  Mycket rolig och lärorik ölbryggningskurs! Grundlig genomgång av alla viktiga steg för att lyckas med sitt första öl, nu är det dags att börja brygga!
 • Thomas Sellgren • 3 april 2020 07:43:02
  Himla kul, och Simon var engagerande och väckte klart mitt intresse för öl bryggning, min plan var att nu i påsk göra min första bryggning, men finner inte er eminenta instruktion, skulle uppskatta om ni kunde skicka en extra till mig så swishar jag gärna över en slant, eller ännu bättre om ni har en länk eller en elektronisk kopia :) Thomas Sellgren, Vintergatan 9a 433 31 Partille, 0739-446444
 • Christina F • 8 oktober 2019 16:40:54
  Sammanfattningsvis en mycket bra kurs som var intressant, tydlig och lärorik. Lämnar kursen inspirerad och redo för nya utmaningar. Rekommenderas varmt.
 • Jörgen O • 12 augusti 2019 12:12:03
  Inspirerande! Nu jäklar ska det bryggas öl!
 • Arne • 19 november 2018 12:13:16
  Väldigt lärorikt. Hade bryggt ett par satser tidigare men nu fick jag en helt annan förståelse för varför man gör de olika stegen. Bra också att veta när man måste vara nogrann och när man kan gå mer efter behag. Simon får högsta betyg!
 • Clas-Åke Johansson • 22 februari 2018 23:02:26
  Vi hade en trevlig em med Simon som gav oss grunderna till öltillverkning. Med enkla medel går det att få fram en god öl. Proffsigt genomfört och Simon verkar veta vad han talar om. Ett gäng nöjda gubbar gick hem med inspiration att starta hembryggning. Ska bli riktigt kul. Vi kör igång till helgen
 • Thomas Carlberger • 21 november 2017 16:47:17
  Mycket bra och pedagogisk kurs. Excellent bryggmästare/lärare. Kursen rekommenderas starkt.
 • Carita Berntsson • 10 april 2017 17:30:22
  Väldigt givande och inspirerande - över förväntan! Simon är väldigt kunnig och bra på att förmedla sin kunskap. Tiden flög! Vi är taggade inför vår första bryggning :).
 • Jens Svensson • 30 november 2016 09:19:51
  Har läst mycket på olika forum om ölbryggning och allt verkade som en djungel men när Simon visade hur enkelt det kan vara att brygga fantastiskt god öl blev jag helt frälst. En extremt bra kurs som gör det mycket enkelt att sätta igång att brygga eget öl. Är värd varenda krona!
 • Kenneth Schultz Hultafors • 16 februari 2016 04:39:31
  Har länge funderat på att brygga öl. Detta verkar spännande. Kommer nog att fixa grejer och komma igång. Skål

Sveriges populäraste ölbryggningskurs

Info

Tid: 3,5 timmar 
Pris: 595 kr/ pers    (Betalning nedan)
Antal: Från 1 person.
Plats: Kungshöjd, ingenjörsgatan 3, Göteborg. Alternativt i er lokal. Utanför Göteborg tillkommer milersättning.
Gruppbokning: För grupper om minimum 8 personer kan eget datum bokas. Vid gruppbokningar kan vi korta ner tiden till 2,5 timmar.

Avbokningar senast 7 dagar innan genomförandet. Därefter full betalning. 

Vid små gruppbokningar kan ytterligare sällskap tillkomma. Serviceavgift (30kr) till leverantören av betalningslösningen återbetalas ej vid ev återköp.


Telefon: 0705-222782

Tipsa Vännerna!

Boka ölbryggning

 • Ev presentkortsnummer / aktiveringskod etc.

Betala Ölbryggningen

 • Pris: 595   kr 
  • Köp

Recept

Köp presentkort på ölbryggning till någon du tycker om. Presentkortet kan användas vid någon av Njutningsfrämjandets öppna ölbryggningar. Mottagaren väljer själv tillfälle. Nya datum uppdateras kontinuerligt.

Så brygger du eget öl